zondag 10 mei 2009

Witte Antillianen

.
Dit keer geen excuses met het internet of stroomstoring, maar gewoon geen tijd. Het maken van bouwtekeningen voor een potentiele klant en het spelletje Anno1503 of "Hoe verover ik Curacao" eisten de afgelopen dagen al mijn aandacht op en het werk gaat toch voor het meisje. Bovendien waren er geen schokkende berichten om op deze weblog te zetten. Om de berichtgeving comleet te maken, zal ik weer even de laatste dagen met u doornemen.


Dinsdag was de lucht erg donker en er waren buien op komst. Toen we bij de bouw aankwamen, barsten de wolken al open en zo te zien zou dat nog wel een tijdje duren. Nou kan je wel de auto uitstappen en naar het huis lopen, maar met zo'n bui kan je net zo goed een sloot inspringen, want het resultaat is hetzelfde. Door en door nat word je van een klein stukje lopen. Dus gingen we maar wat rondrijden tot het droog werd. Op de bouw waren ze gestopt met werken. De tegelzetters hadden net alle tegels gevoegd en in het huis stond 2 cm water, omdat er nog geen ramen aan de oostkant in zitten. Al het voegwerk voor niks. Gelukkig konden we nu zien dat de vloer in de hele woning precies waterpas is, want overal stond 2 cm water.

Omdat het die dag niet meer droog zou worden en 's avonds de afsluitende carnavalparade was, ging iedereen maar om 2 uur naar huis. Zelf heb ik nog op de bovenverdieping de afvoerputjes gemaakt om het meeste water alvast in goede banen te leiden. Ook heb ik een inschattingsfoutje van mij goedgemaakt door de gasleiding toch maar in de muur weg te werken.

Woensdag belde Edsel op of we een paar rollen folie wilden halen, omdat ze de vloeren wilden afdekken om te gaan schilderen. Dat schilderen binnen leek mij een goede keuze want het was niet zeker of we het vandaag ook droog zouden houden. We zijn gelijk maar wat betonnen pilaren voor de ballustrade op het dakterras gaan halen, omdat die ballustrade voor de eerstvolgende bui geplaatst moest worden om meer lekkage te voorkomen. Op de bouw hadden ze de hele woonkamer en de entree al met grondverf geschilderd, dus de vaart zit er goed in. De tegelzetters hadden de bovenverdieping betegeld en daar kan nu ook geschilderd worden.

Vandaag moesten we bij Linco de ramen halen, maar Linco had het erg druk gehad met carnaval, dus kwamen we voor niks. Volgende week donderdag zijn ze klaar. Wij houden u op de hoogte. Op de terugweg gingen we gelijk boodschappen doen bij een supermarkt waar we nog nooit geweest waren. Het was een enorme supermarkt waar je alles, maar dan ook alles kan kopen. Gelijk weer 3 ton voedsel ingeslagen voor morgen en terwijl ik met een oude Antilliaan in gesprek was over een potje met kruiden, waarvan ik geen idee had waar het voor moest dienen, belde Edsel of we op de terugweg nog even langs Kooyman langs konden gaan voor 10 gallon grondverf. Dus op de bouw waren ze lekker bezig, want gisteren stond er nog 10 gallon verf.

Nadat we de verf hadden gekocht, zijn we maar weer eens bij Subway een lunch gaan halen. Altijd succes. Bij het afrekenen ging de telefoon weer en Edsel moest nog een paar pakken tegels hebben bij Kooyman, want de tegelzetters kwamen wat tegels te kort. Weer terug naar Kooyman en wat tegels gekocht. Gelukkig werd er niet meer gebeld totdat we op de bouw aankwamen. Daar zagen we hele volkstammen bezig met schilderen en we kwamen net op tijd om de verf aan te vullen.

Nu schilderen ze alles met een roller en rollers spatten nu eenmaal graag, dus de schilders waren onherkenbaar als donkere Antilliaan en leken meer op een makamba. De opmerkingen waren dan ook niet van de lucht toen een van hen nog het dak op moest om de nokpannen vast te metselen. Vooral omdat hij met zijn rode glimmende T-shirt schrijlings op het dak ging zitten, leek het net alsof Sinterklaas was geland. Ja, dan kan je alle grappen krijgen die je hebben wilt.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten