zondag 10 mei 2009

Waaisoep

.
Gisteren had Jaap weer zijn tweewekelijkse kanoekentoer. Gelukkig had hij een kortere weg gevonden al moesten we halverwege stoppen, omdat de weg onbegaanbaar werd. Niet voor onze auto, maar voor de auto van een van de deelnemers. Zoals gebruikelijk praatte Jaap weer honderduit over de slaventijd, de flora en de fauna. Hij ging onderweg nog een moeilijk begaanbaar paadje in, scheurde zijn hemd, maar hij heeft wel twee nieuwe soorten orchideen ontdekt.

Vanmorgen zijn we eerst naar de supermarkt geweest. Het blijkt hier heel normaal te zijn op zondagmorgen boodschappen te doen, want wij waren niet de enigen. Gelijk maar een blikje soep gekocht, want daar hadden we wel trek in. Thuisgekomen hebben we direct de soep opgewarmd om buiten op het terras te eten. Op sommige dagen kan de wind hier behoorlijk hard waaien en vandaag was het zo'n dag. De soep bleef niet op onze lepels liggen, het waaide er echt vanaf, op onze kleding en moesten binnen verder eten.


's Middags nog even naar ons huis geweest en fotos genomen van het nu prachtig betegelde terras. De tegelzetters hebben gisteren nog de tegels ingewassen en het ziet er erg strak gelegd uit. Daarna naar Kees op Daaibooi geweest voor het bekende patatje pinda. Tegen de avond is Jaap nog de kanoeki ingegaan om naar de poes te zoeken. Poes was 's morgens met een trekkend voorpootje de kanoeki ingetrokken en we hadden haar de hele dag niet meer teruggezien. Ondanks uitgebreid speurwerk had hij geen spoor van de poes gezien, maar gelukkig met het invallen van de duisternis kwam ze toch aangehinkeld. Na een uitgebreide maaltijd ligt zij nu lekker bij te komen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten