zondag 10 mei 2009

Knoekentoer

.
Het is weer zondag en Jaap heeft zijn vrije schrijversdag, dus moet ik maar weer een stukje schrijven. Voor veel lezers zal het een verademing zijn om je niet door zo'n hoop letters door te worstelen.


Gisteren heeft Jaap een rondleiding door de kanoeken gegeven. Jaap noemt het zo, omdat kanoeken het platteland (wildernis) betekent. In begin 2004 hebben we ook al eens het natuurgebied van Coral Estate bezocht. Vlakbij dit natuurgebied ligt het landhuis Rif St. Marie. Dit landhuis ligt op een landtong midden in het binnenmeer waar ook de eendjes en de famingo's rondstappen. Gerlinde kwam deze week vragen of Jaap niet eens een keer wat gasten kon rondleiden naar het landhuis. Zij had een paar gasten die wel geinteresseerd waren, omdat zij ooit het plan hadden het landhuis te kopen en op te knappen. Wij hadden toch niets te doen dus heeft Jaap zijn tropenhelm opgezocht en zijn om 9.30 uur op pad gegaan.

Jaap wist een kortere weg, die uiteindelijk de langste bleek te zijn, want we hadden bijna voor het landhuis kunnen parkeren. Na een half uur lopen door de bush kwamen we bij het landhuis aan. Onderweg vertelde Jaap honderd uit over de fauna en flora, maar zag deze zelf waarschijnlijk ook voor het eerst, maar liet af en toe wat Papiamentu termen vallen, zodat het niet zo opviel.

Bij het landhuis aangekomen zagen we dat er niet zoveel veranderd was, het was nog steeds een bouwval maar nog wel in goede staat. Hoewel goed, meer dan een geraamte zonder ramen en dakpannen is het niet, maar Jaap zag er wel brood in als een nieuw project. Omdat het inmiddels 12 uur was geworden zijn we weer langs dezelfde omweg naar onze auto gelopen. Met dien verschil dat het ondertussen 10 graden warmer was geworden en we liepen te puffen van de warmte.

Op verzoek van deze mensen zijn we nog even naar ons huis gaan kijken en ze vonden het natuurlijk erg mooi. Ondanks alles was het een geslaagde trip en Jaap heeft inmiddels besloten om elke twee weken een kanoekentoer te gaan houden. Misschien heeft hij als reisleider hier een nieuwe hobby gevonden.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten