zaterdag 9 mei 2009

Vliegende insekten

.
Gisteravond was het weer raak. Er vloog plosteling een hele grote vliegende sprinkhaan naar binnen. Het geslacht kon ik door de hoge snelheid niet waarnemen, maar het kon ook een sprinkkip zijn geweest. Ook de poes ging dit niet ongemerkt voorbij. Omdat hij overdag maar 3 hagedissen had gevangen, ging zo'n lekkere snack er best wel in. Nou is een van de kenmerken van een vliegende sprinkhaan dat hij vliegt en daarin verschilt hij nu met een kat. Althans qua vliegen niet met de onze.



In het uur dat hij de sprinkhaan achterna zat heeft zij zich 50 minuten tussen hemel en aarde begeven. Het was een groot drama, alles maar dan ook alles werd omgegooid, besprongen en zelfs Diana werd bekrabt en onder de voet gelopen met als resultaat het verlies van minstens een emmer bloed. Ik hield mij angstvallig op de achtergrond en hoopte op een spoedig doch rechtvaardig einde van de sprinkhaan, maar dat was een taaie rakker en liet zich niet verschalken door de poes, een bezem of een met een dweil zwaaiende huisgenote. Uiteindelijk had de poes in vrije vlucht een vleugel geraakt en moest de sprinkhaan in de lagere regionen zijn hachje redden. Kansloos dus voor een hysterische poes. Het einde viel een beetje tegen. De poes ging er even bij zitten kijken en draaide zich toen om en ging maar wat anders eten. Vliegende insekten zijn veel leuker dan een schijndode.

Uiteraard zijn we vandaag weer naar de bouw geweest en vooral om het resultaat van mijn noeste arbeid te aanschouwen. Van de meeste bouwvakkers kreeg ik een compliment, maar dat kon ook zijn omdat het morgen betaaldag is. Je kan beter de opdrachtgever tevreden houden. Overigens werd er vandaag keihard gewerkt, althans er werd veel zichtbare vooruitgang geboekt. Hard werken doen ze elke dag. De meeste dakgoten heeft Edsel persoonlijk in samenwerking met een timmerman voorzien van Snowroof, een, uiteraard witte, elastische smurrie die je met een kwast opbrengt en verstevigt met glasvezeldoek. Het was bloedheet in de dakgoten, in de volle zon en uit de wind, maar ze hebben aan een stuk doorgewerkt om het vandaag klaar te krijgen. Het is nu al een paar dagen droog en je weet nooit of het morgen gaat regenen en dan kan je het wel schudden.

Ook de afdekvloeren op het dak van de uitbouwen zijn gestort en maandag komt de loodgieter om hier asfalt op te leggen. Dan worden gelijk ook de verholen zinken goten geplaatst tegen de gevels en kunnen de pannen geplaatst worden, want het is echt geen gezicht dat zwarte dakleer op het dak. De tegelzetters hebben zich vandaag ook uit de naad gewerkt om de vloer in de woonkamer te voorzien van een afwerklaag. Een paar kuub specie hebben ze met de hand gemaakt en gestort. Het resultaat is awa awa, oftewel spiegelglad. Zelfs de electricien had er zin in en kwam nog even de bovenverdieping bedraden en de laatste klusjes beneden afwerken. Een prima dag dus, waar we trots op mogen zijn.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten