zondag 10 mei 2009

Marcha Grandi

.
Hier is weer een bijdrage van mij, aangezien Jaap weer zijn wekelijks blogrustdag heeft. Gisteravond zijn we naar de kleine carnavalsoptocht in Barber wezen kijken. Dit is een soort van generale repetitie voor de grote optocht van zondag. Het was een gezellig festijn. Wat het meeste opviel was de relaxte sfeer en het ontzettende plezier dat de mensen haddenen.

Vandaag tijdens de grote optocht was dit ook weer het geval. Een fantastische sfeer met prachtig uitgedoste mensen en veel wagens met 'levende' muziek. Ik wist niet dat er zoveel muziekbands op Curacao zijn. Iedereen was vrolijk, niemand deed vervelend en het swingde de pan uit. Na eerst een paar uur in de volle zon te hebben gekeken, zijn we de weg overgestoken en hebben daar een goed plekje in de shaduw kunnen vinden. We zagen Jan Peter (PR-man van Coral Estate) ook in vol ornaat meeswingen in de optocht. Dit was onze eerste keer op Curacao dat we het carnaval konden meemaken en we hebben genoten. Net als gisteren in Barber konden we onze auto weer erg dichtbij parkeren. Niemand doet daar moeilijk over en iedereen kan zo zijn auto netjes wegzetten.

Nu na afloop zijn we nog doof van alle herrie die de hoeveelheid aan voorbijkomende geluidsboxen konden produceren. Het tumbalied van 2007 (de winnende carnavalskraker) kunnen we nu zo ongeveer meezingen, we weten nog steeds niet de tekst te vertalen. Het is een goed in het gehoor liggend ritmisch (vanzelfsprekend) nummer. Heel wat beter dan 'het paard in de gang' of andere enge nummers in Nederland.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten