vrijdag 8 mei 2009

In de startblokken


De laatste dag in Nederland is aangebroken. Alle spullen zijn verdeeld en het tijdelijke huis waar we wonen is opgeruimd en schoongemaakt. De laatste bezoeken zijn afgelegd en het wachten is op de poes die nog een nachtelijk avontuurtje is gaan maken. We slapen sinds gisteren op de bank omdat ons bed naar de rechtmatige eigenaar is gegaan.

Het is toch wel een rare gewaarwording om de laatste nacht in Nederland door te brengen. Na jaren van voorbereiding op het vertrek is het toch vreemd om de schepen achter je te verbranden. Al valt dat laatste ook wel weer mee, want eind maart zijn we weer voor enkele weken terug in Nederland en dat zal wat ons betreft ook nog wel een paar keer dit jaar plaatsvinden.

Morgen om 11.00 vertrekken we voorgoed naar ons nieuwe huis, althans in de buurt van ons nieuwe huis, want het is nog niet klaar. De afgelopen 2 weken is er sprake geweest van vorstverlet, maar dan op zijn Antilliaans. Tijdens Kerst en Nieuwejaar wordt er niet gewerkt. In december is er ook niet veel aan de woning gewerkt, er is opgeruimd en hier en daar is er wat afgewerkt, zoals de sierranden op de gevels.




Het pleisterwerk schijnt van uitstekende kwaliteit te zijn, want er zijn al meerdere bezoekers geweest, die speciaal naar het pleisterwerk zijn komen kijken. De pleisteraars waren ook zeer tevreden, mede omdat het sneller gegaan was dan gepland. Dat kwam door de nette bouw en afwerking van de muren, waardoor zij minder werk te doen hadden. Als blijk van waardering hebben zij het geheel extra netjes afgeleverd. Bovendien een goede reclame voor hun werkzaamheden.

Overigens komen er bijna dagelijks geinteresseerden naar onze woning kijken. Het loopt momenteel storm op Coral Estate en er zijn nog maar een handvol kavels beschikbaar. De diaree van baby-boomers is op gang gekomen en men heeft Curacao blijkbaar ontdekt. Terecht!

Tot zover onze algemene beschouwingen, eind deze week als ik ergens een internet verbinding kan bemachtigen volgt een inhoudelijker verslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten