dinsdag 12 mei 2009

Bedgeheimen

.
Het wonder is geschied, het zwembad nadert zijn voltooiing. Elvin de tegelzetter heeft ondanks de vele regenval de laatste dagen flink zijn best gedaan en het resultaat mag er zijn. Alleen de traptreden moeten nog voorzien worden van wat tegeltjes om te voorkomen dat je de treden niet onderscheidt en je een doodsmak maakt in het water. Zelfs Marlon de gedeserteerde zwembadspecialist is een paar keer langs gekomen en heeft hier en daar wat correcties in het technische systeem aangebracht. Hij zou eigenlijk vandaag al beginnen met de poolcoat, maar door de vertraging als gevolg van de regen zal dat pas over een paar dagen aangebracht worden. Kortom het wordt tijd om bommetjes te oefenen.


Nog een positief punt is dat we TV hebben. Van Gerlinde van de Jan Kok Lodges kregen we een emailadres van een hoge piefin bij UTS de telecom-provider die TV en internet aanbiedt. Wij snel een email met onze problemen met de tv en het internet gestuurd en geloof het of niet, maar een half uur later stond Henk Pasman van TDS de straat open te breken voor het leggen van de kabel van de tv-aansluiting. Die kabel lag er al, maar wij waren al lang blij dat er iemand van TDS bezig was met iets wat op een aansluiting leek. Zulk initiatief moet je niet verstoren. Binnen een kwartier hadden wij TV en die hebben we 2 dagen niet uitgezet. Niet dat er veel op de TV te zien was maar soms moet je het lot niet tarten en de TV uitzetten en hem nooit meer aankrijgen.

Iets anders is dat ik mij zorgen maak over de zeefauna. Ik ben geen echte milieufreak, maar als ik elke dag 2 visjes voor onze poes vang en dat gemiddelde haal ik zonder problemen binnen een kwartier, dan takel ik wel ruim 700 vissies per jaar uit het water. Palucio zegt dat ik mij daarover geen zorgen hoef te maken, want er komen wel weer nieuwe, maar het knaagt toch aan mij en nu zet ik de heel kleine visjes weer liefdevol terug en hou alleen de forse jongens van een ons of meer. Bovendien voer ik de vissen met alles wat eetbaar is, rijst, kip, brood en sla, want er schijnen ook vegetarische vissen te zijn en je moet geen onderscheid maken al zal ik die vegetarische vissen nooit vangen want een blaadje spinazie aan een haak is toch geen gezicht.

In een eerdere bijdrage aan deze weblog heb ik al eens gemeld dat het relatief koud kan zijn op Curaçao. Toch wordt het nooit kouder dan 24 graden, maar het kan door de wind veel kouder aanvoelen en vooral 's nachts als de wind door de shutters blaast. Sinds ik in de slaapkamers plafondventilatoren heb gemonteerd is het leed helemaal niet meer te overzien. Zonder deze ventilatoren kregen we het 's nachts al aardig koud, maar met die ventilatoren aan is het echt kleumen geblazen. Omdat het momenteel 's avonds een beetje warm is, zetten we als we naar bed gaan de ventilator aan, maar om 2 uur worden we beiden wakker van de kou, terwijl we al het nodige beddengoed over ons heen hebben getrokken. We kijken elkaar vragend aan, want iemand moet eruit om de ventilator uit te zetten en dan moet je ook nog eens over een koude tegelvloer waardoor je klaarwakker bent, steenkoude voeten hebt en geen kruik. Ik probeer daarom het argument te gebruiken dat ik gisteren de ventilator al heb uit gezet of dat ik helemaal niet technisch ben, maar daar trapt mijn vrouw niet in. Zij heeft maar een argument: jij ligt het dichtste bij de schakelaar, dus doe jij hem maar uit. Dus kluun ik naar de schakelaar, grijp de poes, leg haar aan mijn voeten en probeer aan warme oorden te denken. Niet dat het helpt, maar klappertanden lukt niet op Curaçao.

Nu ik het toch over het slapen heb, ik heb een tropenpyjama. Soms verlang ik 's nachts wel eens terug naar zo'n lekkere flanellen pyjama met lange pijpen, maar deze heeft geen pijpen, een korte broek dus. Waar ik mij over verbaas is dat zo'n broekie ook nog eens zakken heeft, net als het bovenstuk dat een borstzak heeft. Een borstzak kan natuurlijk gemaakt zijn om het logo aan te bevestigen, ofschoon ik genoeg overhemden heb zonder borstzak, maar wel met een logo van een of ander onduidelijk paard met iemand erop met een honkbalknuppel. Waarom ze überhaupt een logo op een overhemd borduren is een ander raadsel, maar het kan dus zonder borstzak. Mijn pyjama heeft drie zakken en die worden natuurlijk nooit gebruikt, want wie neemt er nu zijn portemonnee mee in bed of een bos sleutels. Totaal zinloos dus, maar de extra stof van de zakken maakt de pyjama wel warmer en dat kan ik hier goed gebruiken.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten