zondag 10 mei 2009

Verhuisd

.
Eindelijk is het dan zover, we hebben in het weekeinde onze nieuwe woning betrokken. Dat is gelijk ook de reden dat we weinig tijd hebben om te internetten, al hoewel we hier via onze Amerikaanse buurman een rappe verbinding hebben. Het huis is nog niet af en we hebben de afgelopen dagen bijzonder veel beleefd, maar jullie hebben mazzel, ik zal het kort houden:

De dolfijnen kwamen ons gelijk de eerste dag begroeten, zelfs 2 keer op 1 dag, dat heb je in Nederland alleen in het Dolfinarium.

Mijn auto is vandaag weggesleept omdat we geen kentekenplaatje hadden, waar we al maanden op wachten. De hele happening is een aparte weblog waard en dat zal ik jullie niet onthouden, maar nog even geduld.

Ons huis is helemaal geschilderd en ook de tegelzetter heeft zijn vakwerk opgeleverd. We zitten alleen nog op de bouwstroom en een hoop verloopkabels, maar dat heeft ook wel zijn charme. We kunnen douchen en het toilet heb ik ook maar aangesloten, want om elke dag op een rots boven zee te zitten is ook niet alles.

Uiteraard hebben we lekkage met een van de toiletten gehad en er staat nog steeds 10 cm water achter in de ombouw van het reservoir, maar dat droogt wel op. Het heeft even geregend deze week en we konden gelijk zien dat alle regenafvoeren het goed deden, maar Den ontdekte wel dat de gasleiding door een regenpijp is geboord. We koken dus nu op regenwater.
Zaterdag morgen werden we 's nachts wakker van de regen, maar zo hard regent het ook weer niet op Curacao en bovendien kwam het water van de verkeerde kant. Bleek dat de zonneboiler op dak was geexplodeerd en het water spoot toevallig over het huis heen. Dure grap die lekkage, want met al dat verspilde water kon ik mijn zwembad vullen.

Alle deuren zitten in het huis, maar kunnen nog niet op slot. Nou is dat hier niet nodig, maar 's nachts nodigt onze poes wel wat vreemde vrienden uit, want 's morgens zijn alle poezenbakken leeg gegeten. Ook is een zuikerdiefje zo vriendelijk geweest om een nest te bouwen in een gat voor een spotje in de badkamer. Nu maar wachten tot het vliegtuig is uitgevlogen.
We kunnen ook geen eten op tafel laten liggen, want vanmorgen waren de broodjes, die overigens goed verpakt waren, door de vogels op gegeten. Tja, dat zijn de nadelen van shutterramen, het vliegt maar in en uit en trekt zich niets van mensen aan. Vooral de zuikerdiefjes drinken je glas cola leeg waar je bij staat.

Lucio onze klusjesman was gisteren bijna gelanceerd toen hij de wenteltrap aan het afbranden was en de gasslang knapte. Een steekvlam van enkele meters hoog en een schroeilucht, waar de Isla nog wat van kan leren, maar Lucio kwam er wonderwel goed vanaf. Toch maar eens ons huis laten verzekeren.

De zwembadspecialist is begonnen met het zwembad te betegelen, maar na een dag heb ik de boel stil laten leggen, want op de tekening stond een rechthoekig bad en geen banaanvormig zwembad. Het zag er niet uit en ik heb opdracht gegeven om alle tegels er weer af te halen en eerst opnieuw te pleisteren en nu in de goede vorm.

Verder gaat alles naar wens.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten