zaterdag 9 mei 2009

Hoekstopkraantjes

.
Vanochtend eerst even op de bouw geweest, waar de electriciens gewoon op hun vrije zaterdag aan het werk waren om hun werk voor maandag af te krijgen, want maandag wordt de afwerkvloer gestort en de tegels gelegd. Terwijl we toch bezig waren met de electricien, gelijk maar wat extra stopcontacten geplaatst en een paar nutteloze laten vervallen. Maakt de electricien allemaal niets uit, hoort gewoon bij de service. Ook even wezen kijken bij het kantoor bij de ingang, want daar wordt de post bezorgd. De postbode brengt de post niet aan de deur omdat ons terrein privegebied is en daar bezorgen ze niet. Het kantoor heeft een service dat ze alle post sorteren en je kan de post daar dan ook ophalen. Belangrijke stukken worden door de bewaking bezorgd, want die rijden toch elk half uur langs. De service wordt door Nederlanders verzorgd, dus krijg je geen service. De post kan alleen maar tijdens kantooruren opgehaald worden en zaterdag valt niet binnen een kantooruur. Het kosttte meer tijd om dit allemaal aan ons uit te leggen dan de post even te pakken. We moesten maar om 5 uur terugkomen, want dan was er wel iemand die ons kon helpen. Vooruit dan maar, wij maken ons allang niet meer druk om dit soort zaken. Om 5 uur komen we wel terug.



De loodgieter had nog 2 hoekstopkraantjes nodig voor de inbouwreservoirs van de toiletten, want die zaten er er niet bij, dus wij vandaag een rondje Curacao gemaakt op zoek naar hoekstopkraantjes. Om de lezer niet af te schrikken zal ik deze kraantjes maar gewoon in het Nederlands blijven noemen en niet in het Papiamentu. Vrijdag waren we al eerder op zoek geweest in de omgeving naar deze kraantjes, maar niemand kon ons helpen. We moesten dus ons territorium uitbreiden en wat meer stoffige zaakjes benaderen. Mooi niet, op heel het eiland zijn geen hoekstopkraantjes te verkrijgen. Uiteindelijk hielp de grootste loodgieterzaak van Willemstad ons uit de droom: je zoekt europeese kraantjes en die hebben we niet op Curacao, alleen amerikaanse. Dus zullen we de kraantjes uit Nederland moeten meenemen of gewoon geen kraantjes. We zetten die reservoirs toch nooit uit, dus lijkt een kraantje eigenlijk volkomen zinloos. Kijken wat maandag de loodgieter zegt als we geen kraantjes willen. Vermoedelijk zal het hem ook worst zijn.

Omdat we toch in Willemstad waren gelijk maar even naar een zaak (nou ja zaak, er was niet eens een afdak) gegaan waar ze betonnen ornamenten en ballustrades maken en verkopen. En, zoals altijd op Curacao, weer een uiterst vriendelijke meneer gesproken die ons het hele proces van produceren uitlegde, ons alle pilaartjes liet zien en ons informeerde over de voor- en nadelen van elk pilaartje. Dat nam natuurlijk de nodige tijd inbeslag, maar we moesten om 5 uur weer op Coral Estate zijn, dus duwde hij ons maar een pilaartje in onze armen, zodat we thuis zelf konden bekijken of het mooi stond. Dit is nu Antilliaanse service. Als je uit Nederland komt is dit het belangrijkste wat opvalt, de vriendelijkheid en de dienstverlening. Daar kunnen we in Nederland nog heel wat van leren. Al verkoop je prutsdingen, als je het maar vriendelijk verkoopt.
Als een speer naar het kantoor gereden en precies op tijd gearriveerd, maar er was niemand aanwezig. Bleek er een misverstand te zijn en dat de afspraak was dat we op zondag verwacht werden. Gelukkig kwam er net een meisje van het strand dat toevallig op kantoor moest zijn. Voor haar was het geen probleem om de post even te pakken. Binnen 10 seconden hadden we de post. Ik vraag mij af waarom dit vanmorgen ook niet kon, dan hadden we nu nog even met de balustradenmeneer kunnen praten, maar dat maken we volgende week wel goed als we gaan bestellen. Overigens zat de post van onze dochter er niet bij en daar ging het allemaal om.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten